5 de febr. 2018

La seguretat informàtica i la xarxa elèctrica

Quan pensem en atacs informàtics normalment ens imaginem que las conseqüències són l’accés a dades privades o la revelació de secrets oficials, i probablement aquestes són les més conegudes. Però també hi ha altres atacs informàtics que tenen per objectiu un mal funcionament de les infraestructures que causi problemes a la població en general. En aquest context, no és estrany, doncs, veure atacs als sistemes de control de les xarxes de serveis o de transport públic.

Subestació


Escric això després de llegir (a la pàgina 53 de la Revista ABB 2/2017) que la infraestructura elèctrica dels Estats Units rep un atac cibernètic o físic un cop cada quatre dies. Cal tenir present que les grans subestacions suposen un percentatge molt petit de la infraestructura elèctrica però per elles i passa al voltant de les tres quartes parts de l’energia elèctrica del país, per això poden ser un objectiu estratègic.

Per això les companyies elèctriques (i les empreses que els subministren solucions tecnològiques) fan importants esforços per detectar atacs (físics o cibernètics) sobre aquestes instal·lacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari