13 de febr. 2017

Una nova manera d’entendre les càmeres digitals

Actualment tenim bàsicament dos tipus de càmeres digitals: les dels dispositius mòbils i les SLR. Les primeres són senzilles i compactes i tenen una àmplia profunditat de camp però no fan fotografies d’alta qualitat i no permeten tenir distàncies focals diferents. Les càmeres digitals SLR (DSLR) tenen l’opció de canviar els objectius i fer servir objectius amb zoom a més de fer fotografies de molt alta qualitat però (deixant de banda el preu) tenen un pes i unes mides considerables.

En Rajiv Laroia ha intentat combinar els avantatges de les dues classes de càmera en el seu nou prototipus. La seva càmera té unes dimensions una mica més grans que les del mòbil (especialment el gruix) però té setze objectius, cinc de curta distància focal (equivalents a 28 mm), cinc de mitjana distància focal (70 mm) i sis de llarga (150 mm). Cada objectiu captura imatges a tretze megapíxels, cada un des d’una perspectiva lleugerament diferent als altres.



Per a cada distància focal i profunditat de camp seleccionades per l’usuari s’agafaran imatges amb uns quants objectius i serà el software de la càmera el que composarà la imatge final. Amb aquesta càmera el pes ja no és una excusa per fer bones fotos.

Podeu llegir més informació a la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari