19 de set. 2016

Tecnologia e-tèxtil a la passarel·la

Com atraure persones cap al món de l’enginyeria? El grup IEEE-WIE (grup de Dones a l’Enginyeria de l’Institut d’Enginyers Elèctrics i Electrònics) de l’estat de Victoria (Austràlia) va tenir una idea. Van fer formacions sobre l’ús de microcontroladors i la creació de dissenys e-tèxtils, a més d’altres activitats. Al final van fer desfilar les creacions per la passarel·la davant de centenars de persones.

Tecnologia e-tèxtil a la passarel·la

La participant més jove, de tretze anys, va crear una tapa per a les tasses que s’il·lumina si el contingut de la tassa està prou calent. Alguns altres dissenys presentats van ser un alcoholímetre integrat a la corretja del rellotge, un barret que il·lumina el lloc on trepitges si l’entorn està fosc, un vestit amb dibuixos de mans fets amb LED, un vestit que s’il·lumina de forma variable quan qui el porta es mou, una bossa de mà que fa llum quan s’obre, un vestit que indica els batecs del cor de la persona que el porta, etc.

Una excel·lent idea. Amb unes quantes persones voluntàries, podríem muntar alguna cosa així a casa nostra. Qui s’apunta?

Podeu llegir més informació a la revista IEEE The Institute.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari