22 de set. 2015

Polsador i timbre (o brunzidor)



Un polsador és un element que té dues posicions però en una d’elles només hi està mentre premem el botó. Quan està premut connecta el circuit i deixa passar corrent elèctric. Quan no està premut queda desconnectat i el corrent elèctric no pot circular.

El polsador es posa en un dels dos cables principals de l’aparell (fase o neutre) per poder-lo connectar (deixar passar corrent). És preferible connectar el polsador al cable de fase (marró o negre).

La figura següent mostra la connexió típica d’un polsador i un brunzidor. Observem que el cable marró va fins al polsador i torna a la caixa; des d'allí va fins al brunzidor. Molts timbres i brunzidors no necessiten la connexió del cable de protecció però l’hem dibuixat per fer un cas més general. Com en l’entrada anterior, hem pintat el cable de protecció de color verd (enlloc de les ratlles grogues i verdes obligatòries) perquè sinó no es veia bé.

Polsador i brunzidor


Atenció: La finalitat d’aquesta explicació és només ajudar-vos a entendre com funcionen les instal·lacions elèctriques. La informació que proporcionem no és suficient per poder fer o reparar instal·lacions. Manipular les instal·lacions sense una formació suficient i eines adequades comporta riscos immediats (curtcircuit, electrocució) com a mitjà termini (incendis, fuites de corrent). Per la vostra seguretat i la de les persones que us envolten, contracteu a una persona professional per a la modificació de les vostres instal·lacions elèctriques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari