9 de juny 2015

Energy Harvesting

Quan parlem d’energy harvesting (literalment, collita d’energia) ens referim a que els aparells s’alimentin d’energia que agafen del propi ambient on es troben. Normalment es tracta d’elements de molt poca potència que s’alimenten, entre altres opcions, del camp electromagnètic o del moviment.

En el número d’abril de la revista IEEE Spectrum es comentaven tres tecnologies per a aquesta aplicació. La primera proposta consisteix en aprofitar les vibracions dels ferrocarrils. El sistema consisteix en una bobina fixa dins de la qual hi ha un imant que oscil·la amb les vibracions. Aquest sistema, que es mostra en la fotografia següent, s’ha instal·lat en forma experimental en els trens Electrostar anglesos.

Dispositiu per agafar energia de les vibracions del tren

La segona tecnologia es basa en materials piezoelèctrics, és a dir que generen electricitat a partir de la pressió. La proposta consisteix en instal·lar un captador piezoelèctric en el teixit cardíac, com es veu a la fotografia següent,  per tal d’agafar energia de les contraccions del cor i fer-la servir en l’alimentació del marcapassos.

Piezoelèctric en un teixit cardíac

La tercera proposta és un element tèxtil que agafa energia dels camps electromagnètics de l’entorn i la utilitza per alimentar sensors biomètrics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari