11 de maig 2015

Subestacions de distribució



Les subestacions de distribució són aquells nusos de la xarxa elèctrica on arriba energia en alta tensió i es transforma a mitjana tensió per a la seva distribució. El més habitual és que aquest tipus de subestacions tinguin un parell de línies d’entrada per assegurar que l’energia hi pot arribar per dos camins diferents.

Aquestes subestacions poden estar connectades a la xarxa de transport (típicament amb tensions d’entrada de 220 kV) o a la xarxa de distribució en alta tensió (també anomenada xarxa de subtransport) amb tensions d’entrada de 132, 110 o 66 kV. Les tensions de sortida per a distribució en mitjana tensió són, a Catalunya, de 25 kV o 11 kV.



El parc de la subestació, que sol ser a l’aire lliure, és el lloc on hi ha tots els elements de connexió i mesura en alta tensió. A la fotografia podem veure el parc de 110 kV de la subestació Egara (al municipi de Terrassa).
 
Subestació 110 kV

Podem trobar també unes poques subestacions de la xarxa de transport que alimenten només als consums d’una empresa i no donen servei a les xarxes de distribució. Aquest és el cas d'aquelles empreses que consumeixen quantitats importants d'energia ja que llavors no és eficient alimentar-les amb línies de mitjana tensió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari