30 d’oct. 2014

A l’espai no es fa mai de nit

Un dels inconvenients de l’energia solar fotovoltaica és que quan es fa de nit no genera electricitat. A part d’això, els núvols fan la guitza. Això té fàcil solució: posem les plaques solars en òrbita (en un satèl·lit), prou amunt perquè no els afectin els núvols i tinguin llum solar les 24 hores del dia.

La idea ja és bona, però hi ha un greu inconvenient: no podem portar cables des de l’espai fins a la Terra. Al Japó, però, estan decidits a tirar-ho endavant fent servir una forma alternativa de portar l’energia fins a la Terra.

La idea és que l’energia generada en el satèl·lit no s’enviarà a la Terra com a electricitat (és a dir, per cables) sinó com a microones. Aquestes microones arribaran a una illa artificial que les convertirà en electricitat.

Satèl·lit fotovoltaic

S’ha triat una freqüència de les microones que es vegi afectada el mínim possible pels núvols i es farà servir un sistema d’orientació per garantir que el feix de microones apunta cap a l’illa on s’ha de rebre.

De moment, aquest any es faran les primeres proves de transmissió d’energia entre dos punts de la Terra i es preveu que, si tot va bé, el sistema sigui comercial a partir del 2030.

Podeu trobar més informació al número de maig de la revista IEEE Spectrum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari