18 de febr. 2014

Centres de dades en corrent continu

Fa uns dies parlàvem del consum d’energia dels centres de dades. Avui parlarem una mica més del tema i comentarem una proposta que ja es`t aen fase de proves en un centre real.

Normalment en un centre de dades l’energia entra en forma de corrent altern. Després, per assegurar el subministrament, un SAI converteix el corrent altern en corrent continu per poder emmagatzemar energia a una o més bateries i després  es torna a convertir a corrent altern per alimentar els processadors i els equips de comunicacions. Aquests equips treballen en corrent continu i, per tant, cal una nova conversió. En total, doncs, hi ha tres conversions.

Si suposem que cada conversió té un rendiment del 95% (per posar una xifra més o menys realista) tindrem que, en global, les pèrdues per conversió seran un 15% sobre el total de l’energia consumida de la xarxa. Si el rendiment de cada conversió fos del 90%, les pèrdues serien del 27%.

Si, en canvi, alimentem el centre de dades en corrent continu, el nombre de conversions disminueix i el rendiment augmenta molt significativament.

A part de l’estalvi d’energia a causa d’un millor rendiment, també estalviarem amb els costos dels equips (que seran més econòmics). A més, serà senzill convertir la instal·lació del nostre centre de dades en una microxarxa que permeti incorporar generació renovable i sistemes d’emmagatzematge.



Segons s’explica al número 4/2013 de la Revista ABB, un centre de dades amb aquesta tecnologia ha estat posat en marxa recentment a Zuric, amb resultats plenament satisfactoris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari