15 de gen. 2014

Els efectes de les sobretensions

L'altre dia vam parlar de les sobretensions. Aquestes poden destruir diferents elements de les instal·lacions però sembla que tenen unes certes preferències. Una vegada algú em va dir "Les sobretensions sempre destrueixen l'aparell més car i més nou". No és que sigui del tot veritat, però part de raó té.

Les sobretensions cerquen sempre un camí per tancar el circuit i anar cap a terra i allà on el troben provoquen una avaria. Sempre agafaran el camí més fàcil.

Els aparells electrònics són uns bons candidats perquè tenen uns circuits miniaturitzats on els elements estan molt propers entre sí i, per tant, és fàcil trobar un camí. Com més nou és el circuit, més miniaturitzat sol estar, per tant és probable que el camí sigui més fàcil. És per això que normalment són els aparells electrònics més nous els que pateixen les conseqüències.



En cas d'aparells similars, probablement s'avariarà abans el que estigui més proper (no de distància sinó seguint el circuit elèctric) al quadre general ja que així el camí és més curt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari