27 de set. 2012

Els motors de LEGO MINDSTORMS NXT 2.0

Quan intentem fer maquetes de coses reals, un dels principals inconvenients és que hi ha elements que són molt difícils d'escalar ja que costa trobar-los de mida prou petita. Un problema amb el que hem hagut de batallar cada cop que fem una maqueta.

Una de les coses que em va sorprendre del LEGO MINDSTORMS NXT 2.0 és que els motors tenen, amb una mida raonablement petita, una reducció de velocitat per engranatges (reduir velocitat implica també fer més força), una excèntrica i un sensor de posició que ens permet saber la posició de l'eix del motor.

Motor

Tot el sistema del motor està dissenyat per poder tenir un munt de maneres diferents d'utilitzar-lo.

2 comentaris:

  1. Mira si són potents, que aquí una gent han fet una cadira de rodes tirada per motors d'aquests:

    http://hackaday.com/2012/09/26/motorized-wheelchair-built-from-lego-pieces/

    Jo un dia em plantejava si seria factible crear una mena de lego mindstorms de gran escala, de manera que els mateixos dissenys de joguina es poguessin aplicar a escala real per a fer coses tals com cotxes: com hauríem d'escalar motors, bateries i companyia? el ratio massa-volum seria comparable? Com de perillós seria?

    ResponElimina
  2. Déu n'hi do la cadira. Probablement fent servir peces del LEGO clàssic (enlloc del Technic) seria més senzill ja que aquí hi ha molta peça per aconseguir rigidesa.

    De tota manera, els 14 motors no te'ls treu ningú.

    Em sona haver vist alguna cosa més potent però no recordo on.

    ResponElimina

Deixa el teu comentari