22 de gen. 2009

Aigua de l'aixeta, aigua embotellada o aigua feta a casa?

Avui no entrem en la "polèmica" entre beure aigua de l'aixeta o aigua embotellada sinó que parlarem de la tercera opció: "fabricar" aigua a casa.

En el número de novembre de la revista IEEE Spectrum ens parla d'un aparell que amb un consum elèctric de 300 W et proporciona dotze litres d'aigua al dia. D'on la treu? Evidentment no la treu de l'electricitat. La treu de l'aire!

Com funciona? Igual que un deshumidificador elèctric. Aquests aparells mantenen un tub o placa fred on es condensa la humitat de l'aire (igual com es condensa la humitat a les finestres en dies d'hivern) i recullen aquesta humitat en un dipòsit o l'envien directament al desguàs.

El nou aparell guarda l'aigua en un dipòsit adequat per a aigua de beguda on hi ha un fluorescent bactericida (vegeu el que comentàvem fa pocs dies) que manté l'aigua desinfectada.

El que no ens parla l'article és sobre el contingut de sals d'aquesta aigua però fa cara de ser una aigua molt "sosa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari